Од 8. до 12. јуна

Миксер фестивал 2016: Осетљиво друштво

Миксер фестивал 2016

Осми Миксер фестивал, под слоганом „Осетљиво друштво“, одржаће се по пети пут у београдској четврти Савамала, од среде 8. до недеље 12. јуна, у девет програмских целина на више од 40 локација и уз учешће око 1000 стваралаца.

Програмске целине Фестивала носе називе: Миксер разговори, Осетљиви град, Женијално, Дизајн, Визуелне уметности и перформанси, Кино Миксер, Миксер Kids & Teens, Музика и Савамалци. Поред концерата и наступа DJ-ева у делу програма Савамалци, у току свих дана одвијаће се: трибине, конференције, дебате, панел дискусије, предавања, едукативни садржаји, радионице, изложбе, представе, перформанси, филмске пројекције и друго.

Музички програм дешаваће се на два стејџа, на којима ће наступити десетине извођача. На главном Балканмала стејџу, у Депо магацину у Травничкој 3, смењиваће се музичке величине из региона које су у значајној мери допринеле дефинисању балканског звука, као што су: Mostar Sevdah Reunion, Есма Реџепова, Божо Врећо, Оркестар Бобана Марковића, Бора Дугић, али и Рамбо Амадеус, Elemental, Краљ Чачка и други. Паралелни део музичког програма одвијаће се на отвореном, на Женијалном стејџу у улици Браће Крсмановић, и биће највећим делом посвећеном женском стваралаштву у музици. Женијални стејџ ће угостити неке од најбољих музичарки у региону, обухватајући најразличитије жанрове, од рока, панка и попа, преко соула и џеза, па све до реп и даб звука. Сви концерти на отвореном су бесплатни.

Женијални стејџ:

8. јун: Mimi Mercedez / ZAA / DJ Тијана Кабић, DJ Natascha
9. јун: Зостер / Billy Andol / Госпођо, брате / In Absentias / Kezz
10. јун: Lovely Quinces / Ана Ћурчин / Ти / Dojo
11. јун: Stray Dog / Bitipatibi / Lira Vega / DJ Невена Јеремић
12. јун: Texas Flood feat. Бојана Стаменов / E-Play / Вибратор у рикверц / Nemesis

Балканмала стејџ::

8. јун: Рамбо Амадеус feat. Бети Ђорђевић / Elemental
9. јун: Краљ Чачка и Катарина Јовановић / Божо Врећо и Халка
10. јун: Бора Дугић / Оркестар Данијела (Данијела Веселиновић)
11. јун: У част Шабану Бајрамовићу – Оркестар Бобана Марковића / Црне Мамбе / Maika
12. јун: Mostar Sevdah Reunion и Есма Реџепова / Gulaza

Улазнице за централни музички програм у Депо магацину доступне су на свим продајним местима Gigs Tix-a.

Овогодишњи Миксер фестивал снажно обојен темама родне равноправности и женског стваралаштва, друштвене једнакости, отвореног дијалога, муликултуралности и ефикаснијег решавања конфликта.

Комплетан програм Миксер фестивала 2016