Други број „Зента“

Позив часописа „Зент“ на сарадњу

Часопис „Зент“ позива на сарадњу за други број, а на тему „Рад“, у свим облицима изражавања. „Зент“ излази два пута годишње, на пролеће и на јесен.

Часопис „Зент“

Први број часописа „Зент“ представљен је током маја и јуна у Београду, Загребу, Љубљани и Новом Саду. „Зент“ ће у облику теметских штампаних издања излазити два пута годишње, а на новом сајту часописа www.zentmagazine.com објављен је уреднички текст поводом првог броја под називом „Зент о Зенту, Презенту и Процесу“.

Први број „Зента“ за тему је имао Презент, док у следећем броју посвећеном питању рада, „Зент“ жели да испита и анализира трансформације које су довеле до садашње опседутности радом и послом, да проблематизује концепте и теорије, као и да предложи нове идеје и нова значења.

Детаљан опис отвореног позива можете прочитати на сајту часописа, а рок за подношење предлога је 15.08.2016. док је за изабране ауторе крајњи рок за достављање готових текстова/радова 01.10.2016. Своје предлоге можете послати на zentmagazine@gmail.com.

Сви облици изражавања су добродошли – архитектонски пројекти, радови из области природних и друштвених наука, технологије, стрипови, илустрације, интервјуи, фотографије, истраживања, визуелни радови, радови уметника и радови радника, поезија, проза, као и теоријски и есејистички текстови.

Текстови писани у есејистичкој форми не би требало да садрже више од 3000 речи, а пожељно је такође да имају што мање фуснота и референци. Такође, текстови могу бити написани на српско-хрватском или енглеском језику.

Часопис ће функционисати на бази отвореног позива, како за штампана тако и за онлине издања, а позив за ауторе и ауторке који желе да објаве своје радове у online издању часописа у оквиру рубрике „Зентотека“ стално је отворен од јула 2016. године.

На сајту „Зента“ поред садржаја штампаних издања наћи ће се и други оригинални текстови и преводи, као и могућност да поручите прво издање часописа чија је продаја омогућена преко сајта за Србију, иностранство и у електронском издању.

Први број часописа „Зент“, по регуларној цени од 900,00 РСД осим преко сајта, се такође може купити у Београду у књижарама БЕОПОЛИС (Македонска 30) и Књижара Плави круг (Мајке Јевросиме 2а), као и у Градстор – КЦ ГРАД (Браће Крсмановић 4).

За сва питања и информације пишите нам на zentmagazine@gmail.com.

Велики поздрав од „Зент“ тима!