У Банатском Соколцу 12. и 13. августа

Rock Village 2016

У Банатском Соколцу 12. и 13. августа биће одржан музички фестивал „Rock Village 2016“ дванаесту годину заредом.

Rock Village 2016

Првог дана фестивала, у петак 12. августа, наступиће: Електрични оргазам, Вампири, DJ Марко Настић, Артан Лили, Елвис Џи Куртовић, Бесне Глисте, Дегенеза, The Socks, Holloklok, DJ Feather, DJ Lexy и WOPS Popili, а у суботу 13. августа: Van Gogh, Никола Врањковић, Осми дан, Balkan Dubstep, Brigand, Sharks Snakes & Planes, Rott Bruno, Cardinal Point, The Churlians и Lion VZBZ.

Улаз на фестивал и камп су бесплатни.

Документарни филм са прошлогодишњег фестивала:

„Rock Village“ је дводневни музички фестивал који се, још од 2005. године, сваког августа, традиционално организује у срцу Банатског Соколца – малог села у Јужнобанатском округу, у Војводини. Срце овог села представља двориште основне школе „Јован Стерија Поповић“, које се, за време трајања фестивала, претвори у праву метрополу која из године у годину прима све већи број посетилаца, док само село броји тек 366 становника.

„Rock Village“ је фестивал који углавном популарише rock, reggae, blues, као и funk музику, али не бежи ни од електронског звука. На „Rock Village“-у ћете увек моћи да чујете разноврсне извођаче. Од оних најпознатијих, па све до оних много мање афирмисаних, који малтене своје прве музичке кораке, на наше велико задовољство, праве заједно са нама.

Оно што „Rock Village“ чини јединственим фестивалом у Србији јесте пре свега чињеница да је сваке године, без изузетка, улаз током оба дана трајања фестивала бесплатан.

Такође, о „Rock Village“-у се увек прича и као о фестивалу у оквиру којег је 2008. године подигнута статуа Боба Марлија, прва у Европи и то управо у школском дворишту у којем се фестивал одржава. Легенда каже да не постоји посетилац, а ни извођач који је посетио Роцквиллаге, а да се није сликао поред ове статуе.

Камп који се организује у оквиру фестивала је, такође, бесплатан, а редовне посетиоце сваке године чине и велике групе бајкера.

Током оба дана фестивала, активна су два стејџа. Први, велики – Main Stage и други, мањи – Sound System Stage, резервисан за љубитеље електронског и другог звука за који су задужени разни DJ-еви, од којих су неки већ постали и резиденти фестивала.