Рок: 15. август 2016.

Конкурс „Short cut“ за кратки филм и фотографију

Удружење за медијску афирмацију „МАТ“ из Инђије, организује ревију краткометражних филмова под називом „Short cut“ која је планирана за 11. септембар 2016. године. На фестивалу се приказују кратки играни, документарни и експериментални филмови. Фестивал је отворен како за филмове домаћих аутора, тако је окренут и ауторима из целог света. Тематика филмова треба да је из области: екологије, туризма и кулинарства.

„Short cut“ 2016 - Инђија

Јавни позив за учеснике „Short cut“ ревије је од 15. јула до 15 августа. Пристигле радове прегледа стручна четворочлана комисија. Селекциона комисија неће узимати у разматрање радове који садрже увредљиве или агресивне поруке или садржај.

ПРАВИЛА УЧЕШЋА

– Филм не сме да траје дуже од 15 минута.

– Филм не сме бити произведен пре 2014. године.

– Удружење “МАТ” може користити делове или комплетне филмове у служби промоције.

– Аутор сноси одговорност по питању ауторских права филма.

– Потребно је доставити формулар, фотокопију уплатнице (за котизацију), фотографију аутора и филм у формату MPEG-4 (преко сервиса www.wetransfer.com, или transferxl.com) а најкасније 15.08.2016. на адресу shortcutfest@gmail.com.

Пријава за фестивал подразумева котизацију која износи 500,00 динара. Котизација за све пријаве пристигле изван Србије износи 5 евра. Котизацију је потребно уплатити до 15. августа како би комисија узела филмове у селекцију.

Фестивалска комисија додељије прве награде у све три категорије као и гран-при фестивала. Постоји отворена могућност да, уколико то комисија оцени, да буде додељена специјална награда фестивала.

КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЈУ

Организатори „Short cut“ фестивала у оквиру пратећег програма организују изложбу фотографија под називом „Објектив(н)и“, те овом приликом позивају све заинтересоване да уколико желе да учествијују на изложби, фотографије са личним подацима и контакт телефоном доставе на маил shortcutfest@gmail.com са назнаком за фото конкурс „Short cut“, од 15. јула до 15. августа 2016. године. Аутори фотографија нису у обавези плаћања котизације.

Телефони за додатне информације: Зорица Банић – 061 13 88 382 или Радмила Митровић – 064 13 77 694.

Више информација о фестивал и начину пријављивања на сајту: www.turistickikanal.net.