Рок: 15. септембар 2016.

Књижевни конкурс „Улазница 2016“

Часопис „Улазница“

Часопис Улазница и Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина расписују књижевни конкурс „Улазница 2016“ за НЕОБЈАВЉЕНЕ приче, песме и есеје.

Право учешћа на књижевном конкурсу „Улазница 2016“ имају сви аутори/ке који пишу на бхсц језику.

Радови се примају до 15. септембра 2016. године на адресу:

Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“
Трг слободе 2
23000 Зрењанин
Србија

са назнаком: за Конкурс Улазница 2016.

Радови се не могу слати путем e-mail-а. Текст се сматра објављеним уколико се налази у књизи, часопису и/или на интернету пре објављивања саопштења жирија Књижевног конкурса Улазница 2016.

Откуцани или одштампани радови потписују се шифром, а решење шифре са личним подацима, адресом, бројем телефона и e-mail адресом аутора/ке шаље се у посебној коверти који се прилаже уз радове.

Очекује се да стигне највише до 5 песама, 3 приче и 3 есеја, с тим да је могуће конкурисати у све три категорије. Дужина појединачне приче или есеја не може да прелази 15.000 словних места, укључујући и размаке. Рукописи се шаљу у три примерка. Рукописи се не враћају.

Одлуку о наградама које се састоје од новчаног износа, дипломе и објављивања у посебном броју „Улазнице“ донеће жири који ће именовати редакција часописа.

Проглашење добитника и уручење награда обавиће се на завршној свечаности у Градској народној библиотеци „Жарко Зрењанин“, у Зрењанину, у петак, 16. децембра 2016. године, у 19 часова. Том приликом биће промовисан број „Улазнице“ у којем ће бити објављени награђени и похваљени радови.

За ближа обавештења обратите се на телефон +38123566210 или на e-mail адресу zrulaznica@gmail.com.