Изложба „Влада Дивљан - Evergreen“

Шабачки летњи фестивал одаје почаст Влади Дивљану

Изложба „Влада Дивљан – Evergreen“, инспирисана животом и радом легендарног музичара, биће отворена у понедељак 25. јула у Културном центру Шабац као најава Шабачког летњег фестивала.

Изложба „Влада Дивљан - Evergreen“

Посетиоци изложбе „Влада Дивљан – Evergreen“ биће у прилици да виде више Дивљанових лица – вечитог дечака с београдског асфалта, Идола „новог таласа“, господина домаћег рокенрола, емигранта, композитора, мужа и оца… Мултимедијалну поставку „Влада Дивљан – Evergreen“, чине Дивљанова породична колекција предмета и инструмената и његове досад широј јавности непознате фотографије. Ову изложбу до сада је видела београдска публика у УК Пароброд, а после Шапца њена следећа станица је Ровињ.

Влада Дивљан као најзначајнији композитор и кантаутор са простора бивше Југославије представља највећу вредност популарне културе из 80-их. Био је симбол Београда, фантастичан уметник коме су се генерације дивиле и који је оставио неизбрисив траг на развој урбане културе еx YU региона.

Посебну част највећем господину рокенрола – Влади Дивљану, указаће извођачи овогодишњег Шабачког летњег фестивала, који ће обрадити и извести по једну песму из његове богате каријере. Овог лета, 14. издање ШЛФ-а одржаће се од 29. до 31. јула на простору Старог града у Шапцу.

Изложба „Влада Дивљан – Evergreen“ ће бити отворена до 1. августа.