Рок: 30. септембар 2016.

Конкурс „Сатира феста 2016“

Београдски афористичарски круг

Управни одбор Београдског афористичарског круга 24. маја 2016. године расписује Конкурс за учешће и доделу награда на XIV Међународном фестивалу хумора и сатире „Сатира фесту 2016″, који ће бити одржан у Београду, у петак, 14. октобра 2016. године.

Овогодишњи „Сатира фест“ посвећен је стогодишњици смрти књижевника Петра Кочића (1877-1916) и одвијаће се под слоганом „Идеш ли, роде?“

Аутори из Србије и иностранства могу слати своје радове, потписане именом и презименом (уз навођење података за контакт, обавезно адреса електронске поште и број телефона), до 15. септембра 2016, на адресу електронске поште:

satirafest@gmail.com

На конкурс се шаљу:

– афоризми (до 30 афоризама);

– сатиричне приче (до три приче, уз услов да свака прича буде до две странице формата А4, с уобичајеним проредом и величином фонта 12) и

– сатиричне песме (до три песме).

С обзиром на то да „Сатира фест 2015“ представља публици и јавности новије сатирично стваралаштво, шаљу се искључиво објављени и необјављени радови написани после прошлогодишњег „Сатира феста“, одржаног у октобру 2015. године.

Уметнички савет манифестације изабраће радове, прогласити победнике и одредити учеснике на књижевној вечери, која ће бити одржана у сали Градске општине Стари град у Београду, Македонска 42.

Аутору најбољег афоризма, изговореног на манифестацији, припашће традиционална награда „Вук Глигоријевић“.

За најбољу песму додељује се признање „Растко Закић“, а награду ће понети и аутор најбоље сатиричне приче.

Награде се састоје од плакете и новчаног износа.

Позивају се појединци, редакције, издавачке куће и институције да до 30. септембра 2016. године предложе ауторе и образложе предлоге, за награду „Сатира феста“, за укупан допринос сатири.

Заслужним ауторима и преводиоцима из иностранства биће додељено признање „Златни круг“, за афирмацију сатире у свету.

Организатор „Сатира феста 2016“ је Београдски афористичарски круг.

Додатне информације могу да се добију обраћањем на адресу: satirafest@gmail.com

УПРАВНИ ОДБОР
БЕОГРАДСКОГ АФОРИСТИЧАРСКОГ КРУГА

ПРЕДСЕДНИК
др СЛОБОДАН СИМИЋ