Рок: 31. август 2016.

Конкурс за визуелни идентитет седмог „Green fest“-а

7. Green fest - Конкурс

Млади уметници и креативци из Србије позвани су да креирају и пријаве оригинална дизајн решења, до 31. августа, за визуелни идентитет Седмог Међународног фестивала зелене културе „Green fest“.

Овогодишњи „Green fest“ ће бити одржан у Дому омладине Београда од 15. до 18. новембра под слоганом “Један дан на Земљи”, саопштено је из Центра за унапређење животне средине, организатора фестивала.

Порука идентитета је „Планета може да буде боље место за живот, уколико будемо користили иновативне и паметне технологије које не загађују животну средину“.

Идентитет би требало да буде усмерен ка глобалном, третирајући сваки појединачни допринос као борбу за заједничку будућност свих живих бића, која живе у складу са природом.

Победничко решење ће бити награђено са робном наградом у висини од 20.000,00 рсд, док ће најбољи радови бити изложени током трајања Фестивала.

Конкурсна документација се може преузети са званичне интернет презентације www.greenfest.rs, на којој ће бити и објављена имена победника до 15. септембра.

Међународни фестивал зелене културе „Green fest“ је највећа „зелена“ манифестација у региону југоисточне Европе која се одржава сваке године. Током претходних шест година фестивал је посетило преко 47.000 људи.

Овогодишњи „Green fest“ се одржава уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта РС, Секретаријата за културу града Београда, Делегације ЕУ у Србији и ЕУ Инфо центра као и многобројних партнера и пријатеља.