Трећи „Нови Тврђава Театар“

„Piaf marché“ најбоља представа „Новог Тврђава Театра“

Доделом награда, у суботу 16. јула, завршен је трећи позоришни фестивал „Нови Тврђава Театар“, а за најбољу представу проглашна је „Пиаф Марће“ (Piaf marché).

Фото: tvrdjavateatar.com
Фото: tvrdjavateatar.com

Представа „Пиаф Марће“ рађена је у копродукцији позоришта „Ујвидеки Синхаз“ (Újvidéki Színház) из Новог Сада и „Костолањи Деже“ (Kosztolányi Dezső) из Суботице.

Због лоших временских услова, последње две представе одигране су у Српском народном позоришту у Новом Саду, уместо у Вили „Станковић“ у Чортановцима.

Након последње представе „Дух који хода“ Дејана Дуковског, у режији Александра Поповског и извођењу Српског народног позоришта, стручни жири у саставу: позоришни критичар Игор Бурић (председник), глумица Емина Елор и театролог Мирослав Мики Радоњић одлучио је о најбољим остварењима.

Награда за најбољу режију припала је Дину Мустафићу за представу „Наш разред“ у продукцији Кемерног театра 55 из Сарајева.

Најбољи глумац је Радоје Чупић за улогу у представи „Дух који хода“ Српског народног позоришта, најбоља глумица је Кинга Мезеј за улогу у у комаду „Пиаф Марће“, док је Специјална награда додељена представи „Јазавац у Керемпуху“ Сатиричног казалишта Керемпух из Загреба.

Трећи позоришни фестивал „Нови Тврђава Театар“ је одржан од 10. до 16. јула.