У Бајиној Башти

Завршен трећи „Башта фест“

Башта фест

На бајковитој локацији на језеру Перућац, у недељу вече (3. јула) проглашењем победника и доделом награда, а потом и пројекцијом филма „Влажност“ Николе Љуце, завршен је трећи „Башта фест“.

Интернационални фестивал кратких играних филмова ове године имао је жири у саставу: Мина Ђукић – редитељка, Амила Терзимехић – глумица из Босне и Херцеговине и Миша Радивојевић – редитељ, који је донео следеће одлуке: награда за најбољи филм „Златна имагинација“ додељена је филму „Дискотека” који су корежирали Офира Раула Граизера и Тересита Угарте; награде за најбољу мушку и женску улогу „Златна интерпретација“ припале су младој глумици Јовани Стојиљковић за улоге у филмовима „Град“ и „Једна ноћ“ и глумцу Владимиру Гвојићу за улоге у филмовима „Фајронт“ и „Град“.

Награда за најбољу режију „Златна индикација“ припала је Сесилији Канг за филм „Видео игре“, а награда за најбољи сценарио „Златна инспирација“ додељена је филму „Сан амазонки“ ауторке Беранижер Мекнис. Жири је доделио и две специјалне награде, за хрватски филм „Пикник“ Јурета Павловића и руски „Бомбардујте штаб“ у режији Степана Груше.

Жири младих награду за најбољи филм доделио је филму „Светски рекордери”, домаћег редитеља Николе Здравковића. Награда која је успостављена први пут ове године, „Златна визуализација“, додељена је за најбољу камеру Ивану Марковићу за филм „Дворишта“ у режији Ивана Салатића. Награда „Баш та личност“ припала је Бајинобаштанину Ненаду Марићу.

(К.Р., Данас, 4. јул)