Rok: 1. septembar 2016.

Konkurs za aforizme festivala „SLEM“

Satirična LEskovačka Mućkalica

U cilju negovanja i razvijanja kratkog satiričnog izraza, udruženje „Leskovački klub čitalaca“ organizuje festival satire Satirična LEskovačka Mućkalica – „SLEM“, u okviru koga raspisuje konkurs za aforizme.

Konkurs je otvoren od 1. jula do 1. septembra 2016. godine, a za učešće na konkursu potrebno je da na adresu:

„Knjižara Stošić“
Bulevar Oslobođenja 101
16000 Leskovac
(KONKURS ZA AFORIZME)

pošaljete ne manje od 5 i ne više od 10 aforizama, potpisanih šifrom, sve to spakujete u jednu kovertu i u istu kovertu stavite drugu, manju kovertu u kojoj će biti rešenje šifre koje treba da sadrži ime i prezime autora, kratku biografiju i podatke za kontakt.

Na konkursu mogu učestvovati aforističari iz zemlje i inostranstva. Strani državljani mogu da dostave aforizme na svom jeziku ali je obavezan i prevod na srpskom.

Žiri, poznat organizatoru, ocenjivaće radove do 20. septembra, a rezultate objaviti do 1. oktobra.

Dodela nagrada pobednicima biće organizovana početkom novembra u okviru Prvog festivala satire „SLEM“, a predviđeno je pet nagrada. Prve tri nagrade za najbolje autore po odluci žirija, zatim nagrada Milorad Veličković za zlatni aforizam i Diploma Žak Konfino – za autora sa područja Leskovca.

Organizaciju konkursa pomogli su: Knjižara Stošić i Književni klub Poezija 016, a finansijski podržala uprava za društvene delatnosti grada Leskovca.

Bliže informacije o konkursu možete dobiti i putem mejla: poezija016@gmail.com.