Рок: 1. септембар 2016.

Конкурс за афоризме фестивала „СЛЕМ“

Сатирична ЛЕсковачка Мућкалица

У циљу неговања и развијања кратког сатиричног израза, удружење „Лесковачки клуб читалаца“ организује фестивал сатире Сатирична ЛЕсковачка Мућкалица – „СЛЕМ“, у оквиру кога расписује конкурс за афоризме.

Конкурс је отворен од 1. јула до 1. септембра 2016. године, а за учешће на конкурсу потребно је да на адресу:

„Књижара Стошић“
Булевар Ослобођења 101
16000 Лесковац
(КОНКУРС ЗА АФОРИЗМЕ)

пошаљете не мање од 5 и не више од 10 афоризама, потписаних шифром, све то спакујете у једну коверту и у исту коверту ставите другу, мању коверту у којој ће бити решење шифре које треба да садржи име и презиме аутора, кратку биографију и податке за контакт.

На конкурсу могу учествовати афористичари из земље и иностранства. Страни држављани могу да доставе афоризме на свом језику али је обавезан и превод на српском.

Жири, познат организатору, оцењиваће радове до 20. септембра, а резултате објавити до 1. октобра.

Додела награда победницима биће организована почетком новембра у оквиру Првог фестивала сатире „СЛЕМ“, а предвиђено је пет награда. Прве три награде за најбоље ауторе по одлуци жирија, затим награда Милорад Величковић за златни афоризам и Диплома Жак Конфино – за аутора са подручја Лесковца.

Организацију конкурса помогли су: Књижара Стошић и Књижевни клуб Поезија 016, а финансијски подржала управа за друштвене делатности града Лесковца.

Ближе информације о конкурсу можете добити и путем мејла: poezija016@gmail.com.