U Banatskom Sokolcu 12. i 13. avgusta

Rock Village 2016

U Banatskom Sokolcu 12. i 13. avgusta biće održan muzički festival „Rock Village 2016“ dvanaestu godinu zaredom.

Rock Village 2016

Prvog dana festivala, u petak 12. avgusta, nastupiće: Električni orgazam, Vampiri, DJ Marko Nastić, Artan Lili, Elvis Dži Kurtović, Besne Gliste, Degeneza, The Socks, Holloklok, DJ Feather, DJ Lexy i WOPS Popili, a u subotu 13. avgusta: Van Gogh, Nikola Vranjković, Osmi dan, Balkan Dubstep, Brigand, Sharks Snakes & Planes, Rott Bruno, Cardinal Point, The Churlians i Lion VZBZ.

Ulaz na festival i kamp su besplatni.

Dokumentarni film sa prošlogodišnjeg festivala:

„Rock Village“ je dvodnevni muzički festival koji se, još od 2005. godine, svakog avgusta, tradicionalno organizuje u srcu Banatskog Sokolca – malog sela u Južnobanatskom okrugu, u Vojvodini. Srce ovog sela predstavlja dvorište osnovne škole „Jovan Sterija Popović“, koje se, za vreme trajanja festivala, pretvori u pravu metropolu koja iz godine u godinu prima sve veći broj posetilaca, dok samo selo broji tek 366 stanovnika.

„Rock Village“ je festival koji uglavnom populariše rock, reggae, blues, kao i funk muziku, ali ne beži ni od elektronskog zvuka. Na „Rock Village“-u ćete uvek moći da čujete raznovrsne izvođače. Od onih najpoznatijih, pa sve do onih mnogo manje afirmisanih, koji maltene svoje prve muzičke korake, na naše veliko zadovoljstvo, prave zajedno sa nama.

Ono što „Rock Village“ čini jedinstvenim festivalom u Srbiji jeste pre svega činjenica da je svake godine, bez izuzetka, ulaz tokom oba dana trajanja festivala besplatan.

Takođe, o „Rock Village“-u se uvek priča i kao o festivalu u okviru kojeg je 2008. godine podignuta statua Boba Marlija, prva u Evropi i to upravo u školskom dvorištu u kojem se festival održava. Legenda kaže da ne postoji posetilac, a ni izvođač koji je posetio Rockvillage, a da se nije slikao pored ove statue.

Kamp koji se organizuje u okviru festivala je, takođe, besplatan, a redovne posetioce svake godine čine i velike grupe bajkera.

Tokom oba dana festivala, aktivna su dva stejdža. Prvi, veliki – Main Stage i drugi, manji – Sound System Stage, rezervisan za ljubitelje elektronskog i drugog zvuka za koji su zaduženi razni DJ-evi, od kojih su neki već postali i rezidenti festivala.