Од 28. јуна до 2. јула

Међународни фестивал кратке приче „Kikinda Short 11“

Једанаесто издање међународног фестивала кратке приче „Kikinda Short“, под називом „The New Deal“, биће одржано од 28. јуна до 2. јула.

Kikinda Short 11: The New Deal

На фестивалу ће наступити 20 аутора из 19 земаља: Јелена Маринков (Србија), Желимир Периш (Хрватска), Огњен Спахић (Црна Гора), Аријан Лека (Албанија), Аугустин Купса (Румунија), Илка Пап-Закор (Мађарска), Беким Сејрановић (Босна и Херцеговина), Тина Амот (Норвешка), Туве Аро (Финска), Галина Шијан (Украјина), Ала Горбунова (Русија), Клод Лалумијер (Канада), Дејвид Брукс (Аустралија), Роџ Глас (Шкотска), Самиха Али Храис (Јордан), Аиша Басри (Мароко), Ифтах Алони (Израел), Пјер Џ. Мејлак (Малта), као и гост изненађења, аутор из Србије.

Кикиндска читања заказана су за 28. и 29. јун, читања у Зрењанину, Сегедину и Темишвару следе 30. јуна, док су прва два дана јула резервисана за Београд. Читања у Кикинди биће традиционално одржана у башти Народне библиотеке Јован Поповић, у Зрењанину ће се читати на платоу испред Градске народне библиотеке Жарко Зрењанин, док је овогодишњи београдски партнер фестивала КЦ Град. Сва читања у Србији почињу у 21 часова.

У просторијама КЦ Град 1. и 2. јула биће одржане трибине: Кратка прича у дигиталном добу, као и Књижевност током кризе: миграције, сукоби, капитализам. Обе трибине почињу у 19 часова. Књижара Беополис ће 1. јула у 18 и 30 угостити Дејвида Брукса, Клода Лалумијера и Роџа Гласа, који ће читаоцима потписивати своје књиге преведене на српски језик.

Подршку фестивалу „Kikinda Short“ пружили су Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, као и град Кикинда.