Drugi broj „Zenta“

Poziv časopisa „Zent“ na saradnju

Časopis „Zent“ poziva na saradnju za drugi broj, a na temu „Rad“, u svim oblicima izražavanja. „Zent“ izlazi dva puta godišnje, na proleće i na jesen.

Časopis „Zent“

Prvi broj časopisa „Zent“ predstavljen je tokom maja i juna u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Novom Sadu. „Zent“ će u obliku temetskih štampanih izdanja izlaziti dva puta godišnje, a na novom sajtu časopisa www.zentmagazine.com objavljen je urednički tekst povodom prvog broja pod nazivom „Zent o Zentu, Prezentu i Procesu“.

Prvi broj „Zenta“ za temu je imao Prezent, dok u sledećem broju posvećenom pitanju rada, „Zent“ želi da ispita i analizira transformacije koje su dovele do sadašnje opsedutnosti radom i poslom, da problematizuje koncepte i teorije, kao i da predloži nove ideje i nova značenja.

Detaljan opis otvorenog poziva možete pročitati na sajtu časopisa, a rok za podnošenje predloga je 15.08.2016. dok je za izabrane autore krajnji rok za dostavljanje gotovih tekstova/radova 01.10.2016. Svoje predloge možete poslati na zentmagazine@gmail.com.

Svi oblici izražavanja su dobrodošli – arhitektonski projekti, radovi iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, tehnologije, stripovi, ilustracije, intervjui, fotografije, istraživanja, vizuelni radovi, radovi umetnika i radovi radnika, poezija, proza, kao i teorijski i esejistički tekstovi.

Tekstovi pisani u esejističkoj formi ne bi trebalo da sadrže više od 3000 reči, a poželjno je takođe da imaju što manje fusnota i referenci. Takođe, tekstovi mogu biti napisani na srpsko-hrvatskom ili engleskom jeziku.

Časopis će funkcionisati na bazi otvorenog poziva, kako za štampana tako i za online izdanja, a poziv za autore i autorke koji žele da objave svoje radove u online izdanju časopisa u okviru rubrike „Zentoteka“ stalno je otvoren od jula 2016. godine.

Na sajtu „Zenta“ pored sadržaja štampanih izdanja naći će se i drugi originalni tekstovi i prevodi, kao i mogućnost da poručite prvo izdanje časopisa čija je prodaja omogućena preko sajta za Srbiju, inostranstvo i u elektronskom izdanju.

Prvi broj časopisa „Zent“, po regularnoj ceni od 900,00 RSD osim preko sajta, se takođe može kupiti u Beogradu u knjižarama BEOPOLIS (Makedonska 30) i Knjižara Plavi krug (Majke Jevrosime 2a), kao i u Gradstor – KC GRAD (Braće Krsmanović 4).

Za sva pitanja i informacije pišite nam na zentmagazine@gmail.com.

Veliki pozdrav od „Zent“ tima!