Rok: 30. septembar 2016.

Konkurs „Satira festa 2016“

Beogradski aforističarski krug

Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga 24. maja 2016. godine raspisuje Konkurs za učešće i dodelu nagrada na XIV Međunarodnom festivalu humora i satire „Satira festu 2016″, koji će biti održan u Beogradu, u petak, 14. oktobra 2016. godine.

Ovogodišnji „Satira fest“ posvećen je stogodišnjici smrti književnika Petra Kočića (1877-1916) i odvijaće se pod sloganom „Ideš li, rode?“

Autori iz Srbije i inostranstva mogu slati svoje radove, potpisane imenom i prezimenom (uz navođenje podataka za kontakt, obavezno adresa elektronske pošte i broj telefona), do 15. septembra 2016, na adresu elektronske pošte:

satirafest@gmail.com

Na konkurs se šalju:

– aforizmi (do 30 aforizama);

– satirične priče (do tri priče, uz uslov da svaka priča bude do dve stranice formata A4, s uobičajenim proredom i veličinom fonta 12) i

– satirične pesme (do tri pesme).

S obzirom na to da „Satira fest 2015“ predstavlja publici i javnosti novije satirično stvaralaštvo, šalju se isključivo objavljeni i neobjavljeni radovi napisani posle prošlogodišnjeg „Satira festa“, održanog u oktobru 2015. godine.

Umetnički savet manifestacije izabraće radove, proglasiti pobednike i odrediti učesnike na književnoj večeri, koja će biti održana u sali Gradske opštine Stari grad u Beogradu, Makedonska 42.

Autoru najboljeg aforizma, izgovorenog na manifestaciji, pripašće tradicionalna nagrada „Vuk Gligorijević“.

Za najbolju pesmu dodeljuje se priznanje „Rastko Zakić“, a nagradu će poneti i autor najbolje satirične priče.

Nagrade se sastoje od plakete i novčanog iznosa.

Pozivaju se pojedinci, redakcije, izdavačke kuće i institucije da do 30. septembra 2016. godine predlože autore i obrazlože predloge, za nagradu „Satira festa“, za ukupan doprinos satiri.

Zaslužnim autorima i prevodiocima iz inostranstva biće dodeljeno priznanje „Zlatni krug“, za afirmaciju satire u svetu.

Organizator „Satira festa 2016“ je Beogradski aforističarski krug.

Dodatne informacije mogu da se dobiju obraćanjem na adresu: satirafest@gmail.com

UPRAVNI ODBOR
BEOGRADSKOG AFORISTIČARSKOG KRUGA

PREDSEDNIK
dr SLOBODAN SIMIĆ