Галерија слика

„Комунизам и ренесанса“ на платну Стефана Јовичића

Стефан Јовичић - Комунизам и ренесанса

Замислите „Б-филм“ или „петпарачки роман“, замислите такав живот. Замислите серију слика које су сатира живота и политичке ситуације маскиране као неки други живот и нека друга политичка ситуација. Замислите да живите такав живот.

Ово је серија слика под називом „Комунизам и ренесанса“. Слике су настале у период од 2013. до 2015. године, техника је уље на платну, а димензија сваке је 200 x 140 цм.

Стефан Јовичић, рођен у Ћуприји, одрастао и школовао се у Параћину.

Од малих ногу фасциниран цртежом, заљубљеник у стрип и филм. Стефан „открива“ сликарство на припремама за факултет. Две године је провео у Београду спремајући се код познатог београдског сликара Жељка Тоншића. Године 2010. уписује Филолошко-уметнички факултет (ФИЛУМ) у Крагујевцу у класи Жељка Ђуровића, одсек зидно сликарство. Завршава основне академске студије 2014. а мастер 2015. године.

Стефаново сликарство је највише базирано на бароку, реализму и експресионизму помешано са постмодерном, мрачном и сировом уметношћу данашњице. Његово сликарство је фигуративно, а његова тема је човек и зло око њега и у њему. Деградација и метаморфоза човека. Бави се социјалним и политичким темама и човеком у њима. Даје све од себе да илуструје тренутну ситуацију света на сатиричан начин.