Рок: 1. септембар 2016.

XV конкурс за најкраћу причу

Издавачка кућа „Алма”

Издавачка кућа „Алма”, у сарадњи са „Беографитима”, организује XV конкурс за најкраћу кратку причу.

Шаљу се до три необјављене приче не дуже од 15 редова (900 знакова). Нема никаквих тематских или жанровских ограничења. Приче, одштампане у једном примерку (пошто приче скенирамо, више нису потребна три примерка), потписују се шифром, а разрешење шифре доставља се у засебној мањој коверти, где се наводе и основни подаци о аутору (датум и место рођења, занимање, књижевни рад, сарадња са часописима, објављене књиге, адреса, телефон, имејл адреса…). Жири ће доделити I, II и III награду. Приче, потписане именом и презименом, могу се послати и електронском поштом, и у том случају не учествују у конкуренцији за награде, али ће бити објављене у зборнику – уколико то својим квалитетом завређују.

Радови се шаљу на адресу:
„Алма”
Молерова 62-А
11000 Београд

или

alma.izdavackakuca@yahoo.com

Пошто велики број мејлова, из непознатих разлога, не стиже до нас, свима који приче пошаљу електронском поштом потврдићемо да смо њихов мејл примили. Уколико вам не одговоримо, молимо вас да приче пошаљете поново.

Конкурс је отворен до 1. септембра 2016. године. Жири ће прогласити победнике 15. октобра. Објављене приче неће се хонорисати. Ауторски примерак зборника није предвиђен.

Све информације о конкурсу, наградама, представљању књиге и сл. биће објављене на сајту www.alma.rs. На овом сајту могу се прочитати сви зборници с претходних конкурса.

Ђорђе Оташевић („Алма”)
Дарко Коцјан („Беографити”)