10. Lovefest u Vrnjačkoj Banji

Spremite se za audio-vizuelnu revoluciju na „Festivalu ljubavi“

Najveće rođendansko izdanje Heineken Lovefest-a počinje sutra 4. avgusta u Vrnjačkoj Banji, a deseti festival ljubavi za koji vlada nezapamćeno interesovanje biće održan na četiri muzičke bine, na dve lokacije u gradu uz više od 80 izvođača i trajaće do 6. avgusta.

Lovefest 2016

Udruženim snagama do revolucije u muzičkoj industriji

Kao što je ranije najavljeno, posetioce na jubilarnom izdanju Heineken Lovefest-a čeka do sada neviđen na ovim prostorima audio-vizuelni spektakl. Specijalno za deseto izdanje festivala najveća i najvatrenija muzička bina će „oživeti“, pa će tako publika osim u muzici moći da uživa i u posebnoj scenografiji i vizuelnim efektima, koje je festival pripremio u saradnji sa kreativnim timom OHIlusions. Organizatori nisu štedeli ni kada je reč o zvuku, a ovog puta deceniju postojanja Lovefest slavi uz ozvučenje nove generacije koje će premijerno biti postavljeno na Fire Stage-u.

Stranci okupirali Vrnjačku Banju

Kao i prošle godine, i ovog puta prvi u Vrnjačku Banju stigli su posetioci iz inostranstava koji će iskoristiti priliku da pre početka festivala upoznaju grad. Među prvima došli su gosti iz Turske, Tunisa, Makedonije, Grčke i Italije. Neki od njih biće smešteni u Lovefest kampu, dok su mnogi svoj boravak na Lovefest-u rezervisali još početkom godine.

Kapije Lovefest-a otvorene od 18 časova

Da podsetimo, kapije Lovefest-a biće otvorene svakog festivalskog dana od 18 časova, a program počinje već u 19 i traje do 7 ujutru. Pre noćnog muzičkog programa u vrnjačkom parku, posetioci će imati priliku da od podneva do 18 časova uživaju na dnevnim žurkama na H2O Stage-u u okviru gradskog olimpijskog bazena.

Lovefest na vodi sutra od podneva

Lovefest zvanično počinje sutra već u 12 časova kada će na H2O Stage-u, na Olimpijskom bazenu u Vrnjačkoj Banji, nastupiti mladi domaći di-džejevi koji će zagrejati posetioce za ono što ih čeka u večernjim satima.

Sven Vath sutra otvara Fire Stage

Prvo festivalsko veče otvoriće ekipa sa Cocoon etikete na čelu sa Sven Vath-om. Uz njega će nastupiti Ilario Alicante, Markus Fix i Daniel Stefanik, kao i Vlada Janjić, jedan od di-džejeva koji je devedesetih stvorio domaću elektro scenu, koju i danas oblikuje svojim velikim muzičkim uticajem.

Na Live Stage-u prve večeri nastupiće Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Ritam Nereda, Samostalni Referenti, kao i bosanski sastav Zoster.

Kompletan program festivala:

Lovefest 2016

Kupovina ulaznica na sajtu Eventima

(24sata.rs, 3. avgust 2016.)