Rok: 20. jul 2016.

Konkurs za književnu nagradu „Povelja boginje Euterpe“

Književno-izdavačko društvo „Leksika“ Negotin

Književno-izdavačko društvo „Leksika“ iz Negotina, raspisuje konkurs za najlepšu pesmu na srpskom jeziku.

Uslovi konkursa:

– Poslati jednu neobjavljenu pesmu potpisanu punim imenom i prezimenom, mejl adresom i brojem telefona na adresu: kidleksika@gmail.com.
– Pesma ne sme biti duža od 24 stiha.
– Tema je slobodna.
– Ako pesma zadovoljava umetničke kriterijume štampaće se u zborinku.
– Autorski honorar se ne plaća.

Konkurs je otvoren do 20. jula 2016. godine.

Autori koji budu zastupljeni u zborniku o tome će biti obavešteni do 20. avgusta 2016. godine i stiču pravo da učestvuju na „Krajinskom danu poezije“.

Završna smotra i podela nagrada održaće se u subotu, 9. septembra 2016. godine u restoranu „Verdi“ u Negotinu od 18 časova, na dan kada Književno-izdavačko društvo „Leksika“ i „Krajinski krug“ iz Negotina organizuju „Krajinski dan poezije“. Toga dana autori koji budu zastupljeni u zborniku govoriće svoje stihove pred tročlanim žirijem sastavljenim od članova „Udruženja književnika Srbije“ i na taj način ući će u konkurenciji za književnu nagradu koja nosi ime „Povelja boginje Euterpe“. Stručni žiri nagradiće se prvo, drugo i treće mesto.

Posle uručenja nagrada organizovaće se svečana večera i poetsko druženje do zore. Kotizacija za učešće na „Krajinskom danu poezije“ plaća se na dan dolaska i iznosi 1.800,00 dinara (svečana večera 1.200,00 dinara i zbornik 600,00 dinara).

Zbornik se štampa na belom bezdrvnom papiru u tvrdom povezu. Autori koji budu sprečeni da dođu na završnu smotru moći će da naruče zbornik i da ga dobiju na kućnu adresu.

Za dodatne informacije obratite se na mejl koji je naveden u konkursu.