Рок: 20. јул 2016.

Конкурс за књижевну награду „Повеља богиње Еутерпе“

Књижевно-издавачко друштво „Лексика“ Неготин

Књижевно-издавачко друштво „Лексика“ из Неготина, расписује конкурс за најлепшу песму на српском језику.

Услови конкурса:

– Послати једну необјављену песму потписану пуним именом и презименом, мејл адресом и бројем телефона на адресу: kidleksika@gmail.com.
– Песма не сме бити дужа од 24 стиха.
– Тема је слободна.
– Ако песма задовољава уметничке критеријуме штампаће се у зборинку.
– Ауторски хонорар се не плаћа.

Конкурс је отворен до 20. јула 2016. године.

Аутори који буду заступљени у зборнику о томе ће бити обавештени до 20. августа 2016. године и стичу право да учествују на „Крајинском дану поезије“.

Завршна смотра и подела награда одржаће се у суботу, 9. септембра 2016. године у ресторану „Верди“ у Неготину од 18 часова, на дан када Књижевно-издавачко друштво „Лексика“ и „Крајински круг“ из Неготина организују „Крајински дан поезије“. Тога дана аутори који буду заступљени у зборнику говориће своје стихове пред трочланим жиријем састављеним од чланова „Удружења књижевника Србије“ и на тај начин ући ће у конкуренцији за књижевну награду која носи име „Повеља богиње Еутерпе“. Стручни жири наградиће се прво, друго и треће место.

После уручења награда организоваће се свечана вечера и поетско дружење до зоре. Котизација за учешће на „Крајинском дану поезије“ плаћа се на дан доласка и износи 1.800,00 динара (свечана вечера 1.200,00 динара и зборник 600,00 динара).

Зборник се штампа на белом бездрвном папиру у тврдом повезу. Аутори који буду спречени да дођу на завршну смотру моћи ће да наруче зборник и да га добију на кућну адресу.

За додатне информације обратите се на мејл који је наведен у конкурсу.