Od 29. do 31 jula u Šapcu

14. Šabački letnji festival

U petak 29. jula počinje četrnaesto izdanje Šabačkog letnjeg festivala, koji traje do nedelje 31. jula, na prostoru Šabačke tvrđave i Starog grada.

Na Jelen Main Stage-u nastupiće Bajaga i instruktori, Hladno pivo, S.A.R.S., Zvonko Bogdan, Who See, Marčelo i Napeti kvintet, Ničim izazvan, Ateist Rep, V.I.P. i drugi, dok će među zidinama Šabačke tvrđave biti smeštena MTV Party Arena, gde je program koncipiran tako da svaki dan bude predstavljen po jedan od popularnih pravaca elektronske muzike, a za to će se pobrinuti Daren Emerson, Marko Nastić, Lea Dobričić, Martin Ten Velden, The Beatshakers, Calvera & Manya i GroovyMan.

Šabački letnji festival 2016

Kao uvod u ovogodišnji Šabački letnji festival, u Kulturnom centru Šabac, u ponedeljk 25. jula, otvorena je izložba inspirisana životom i radom našeg legendarnog rok muzičara Vlade Divljana, pod nazivom „Vlada Divljan – Evergreen, koja je nastala u saradnji sa UK Parobrod i Šabačkim letnjim festivalom i trajaće do 1. avgusta.

Izvođači ovogodišnjeg ŠLF-a ukazaće posebnu čast najvećem gospodinu rokenrola – Vladi Divljanu, tako što će obraditi i izvesti po jednu pesmu iz njegove bogate karijere.

Pored muzičkog programa, organizatori su spremili propratne sadržaje, kao što su Guitar Hero kutak, bazar sa rukotvorinama i suvenirima, platforme za fotografisanje, a biće predstavljeni i društveno odgovorni projekti poput „Čep za hendikep“ i „ReCan“.

Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 1000 dinara, dnevne karte su 400 dinara, dok je za trodnevno kampovanje uz festivalsku ulaznicu potrebno izdvojiti 1800 dinara. Karte posetioci mogu da nabave putem prodajne mreže Eventima, Gigstixa i DD Ticket-a u Srbiji i regionu, kao i putem njihovih sajtova.

ŠLF kamp će biti ograđen, sa obezbeđenim toaletima, tuševima sa toplom vodom, strujom, tekućom vodom i obezbeđenjem kampa koje će brinuti o kamperima. Kamp se otvara u petak, 29. jula 2016. u 11:00, a zatvara se u ponedeljak, 1. avgusta 2016. u 16:00 časova.