Од 29. до 31 јула у Шапцу

14. Шабачки летњи фестивал

У петак 29. јула почиње четрнаесто издање Шабачког летњег фестивала, који траје до недеље 31. јула, на простору Шабачке тврђаве и Старог града.

На Jelen Main Stage-у наступиће Бајага и инструктори, Хладно пиво, С.А.Р.С., Звонко Богдан, Who See, Марчело и Напети квинтет, Ничим изазван, Атеист Реп, V.I.P. и други, док ће међу зидинама Шабачке тврђаве бити смештена MTV Party Arena, где је програм конципиран тако да сваки дан буде представљен по један од популарних праваца електронске музике, а за то ће се побринути Дарен Емерсон, Марко Настић, Леа Добричић, Мартин Тен Велден, The Beatshakers, Calvera & Manya и GroovyMan.

Шабачки летњи фестивал 2016

Као увод у овогодишњи Шабачки летњи фестивал, у Културном центру Шабац, у понедељк 25. јула, отворена је изложба инспирисана животом и радом нашег легендарног рок музичара Владе Дивљана, под називом „Влада Дивљан – Evergreen, која је настала у сарадњи са УК Пароброд и Шабачким летњим фестивалом и трајаће до 1. августа.

Извођачи овогодишњег ШЛФ-а указаће посебну част највећем господину рокенрола – Влади Дивљану, тако што ће обрадити и извести по једну песму из његове богате каријере.

Поред музичког програма, организатори су спремили пропратне садржаје, као што су Guitar Hero кутак, базар са рукотворинама и сувенирима, платформе за фотографисање, а биће представљени и друштвено одговорни пројекти попут „Чеп за хендикеп“ и „ReCan“.

Цена тродневне фестивалске улазнице износи 1000 динара, дневне карте су 400 динара, док је за тродневно камповање уз фестивалску улазницу потребно издвојити 1800 динара. Карте посетиоци могу да набаве путем продајне мреже Eventima, Gigstixa и DD Ticket-a у Србији и региону, као и путем њихових сајтова.

ШЛФ камп ће бити ограђен, са обезбеђеним тоалетима, тушевима са топлом водом, струјом, текућом водом и обезбеђењем кампа које ће бринути о камперима. Камп се отвара у петак, 29. јула 2016. у 11:00, а затвара се у понедељак, 1. августа 2016. у 16:00 часова.