Рок: 31. јул 2016.

Конкурс за учешће демо бендова на 50. Гитаријади

Центар за културу и туризам града Зајечара расписао је конкурс за учешће демо бендова на 50. Гитаријади, која ће бити одржана од 11. до 13. августа на Градском стадиону у Зајечару.

Право учешћа на Конкурсу имају демо бендови који немају објављено комерцијално издање. Пријаве за учешће на Конкурсу се попуњавају искључиво електронским путем – попуњавањем обрасца на званичном сајту Гитаријаде: www.gitarijada.org. Уз образац пријаве неопходно је приложити: снимке две ауторске композиције у укупном трајању до 10 минута (mp3/wma/acc), текстове композиција на матерњем језику, списак чланова бенда са контактима, кратку биографију, контакт листу и фотографију бенда (jpg). Бендови су у обавези да у пријави посебно означе композицију која ће бити објављена на Youtube каналу ГИТАРИЈАДЕ.

Конкурс се званично закључује 31. јула у поноћ.

Непотпуне, неблаговремене и пријаве које нису у складу са условима конкурса, неће бити разматране. Званична листа валидно пријављених бендова биће објављена 1. августа на сајту Фестивала.

Зависно од броја пријављених бендова биће организоване мини Гитаријаде на којима ће бити изабрано 10 бендова који ће наступити у два полуфинала 11. и 12. августа. Трошкове превоза, смештаја и исхране за време трајања Гитаријаде сноси организатор.

Демо бендови из земаља региона пласираће се на 50. Гитаријаду, учешћем (победом) на партнерским фестивалима у својим земљама.