Са компилације „За тебе - a tribute to КУД Идијоти“

Гоблини објавили сингл посвећен КУД Идијотима

Након синглова које су изнедрили Хладно пиво и Рамбо Амадеус, са компилације посвећене пaнк легендама, бенду КУД Идијоти, стиже и сингл из кухиње шабачких Гоблина.

У питању је обрада нумере „Марјане, Марјане“ са албума „Megapunk“.

„Јако нам је драго што можемо да будемо део ове приче где су се окупили сви бендови из бивше Југославије. КУД Идијоти су врло важан бенд када причамо о нашој пунк сцени и надамо се да ће ова компилација и неким новим клинцима објаснити колики је утицај ова четворка имала на све бендове који тренутно раде и стварају“, истичу шабачки панкери.

Компилација „За тебе – a tribute to КУД Идијоти“ ће светлост дана угледати 14. октобра, када је годишњица смрти певача Бранка Чрнца – Тусте. На компилацији је учешће узело 25 бендова, а поред Хладног Пива, Рамба Амадеуса и Гоблина, свој допринос су дали бендови Дубиоза Колектив, С.А.Р.С., Лачни Франц, Новембар, Психомодо Поп, tito’s boys и многи други.

Издавач компилације је кућа Nocturne Media, а сав приход остварен од продаје физичког и дигиталног издања ће бити уплаћен у хуманитарне сврхе, фонду за децу оболелу од малигних болести.

( nocturnemagazine.net )