Од 24. јуна до 26. јуна

Први „Open Minded Fest“ у Ваљеву

Open Minded Fest

Први „Open Minded Fest“ биће одржан од 24. јуна до 26. јуна у Ваљеву, на простору код споменика Стевану Филиповићу.

Град Ваљево ће бити домаћин представницима домаће рок, хип-хоп, електронске и сродних музичких сцена: Вране Камене, Witch 1, Petting Blues Band – Power Jimi, Prti Bee Gee, Tatula & Fox, Sale Tru, Леа Добричић, Владимир Аћић, DADA Selectah, WRECKAGE, Мета и други, међу којима су и локални музички представници.

Удружење „Open Minded“ кроз пројекат „Open Minded Fest“ у Ваљеву, покушава да побољша положај младих у друштву, са посебним акцентом на проблем незапослености међу младима, а истиче се и да ће се борити против свих врста болести зависности, посебно наркоманије и насиља.

Пројекат се реализује под покровитељством Града Ваљева и Ваљевске пиваре.

Више информација преко Facebook странице.

Open Minded FestСтеван Филиповић живео је кратко, само 26 година, али његово име остаће трајно записано у историји као симбол побуне против освајача и борбе за слободу. Фотографија са стиснутим песницама високо подигнутим увис у тренутку вешања на тргу у Ваљеву у знак протеста против фашистичких злочинаца и њихових сарадника учинила је Стевана Филиповића бесмртним и нашла се на корицама историје. Фотографија Стевана Филиповића са омчом око врата и уздигнутим песницама данас се налази у згради Уједињених нација у Њујорку, као један од симбола борбе против фашизма. Сам назив фестивала „Open Minded“ је инспирисан спомеником Стевана Филиповића, односно његовом жељом за слободом!