Rok: 15. jun 2016.

Nagradni konkurs „Tragom Nastasijevića“

Momčilo Nastasijević

Biblioteka „Braća Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca raspisuje nagradni konkurs „Tragom Nastasijevića“.

Kategorije konkursa obuhvataju pesmu, kratku prozu i esej. Okvirna tema konkursa jeste stvaralaštvo čuvene umetničke porodice Nastasijević, premda će stručni žiri koji imenuje Biblioteka ceniti i druge samostalne i autentične književne priloge.

Kao i ranije, pozivamo stvaraoce svih uzrasta – učenike osnovnih i srednjih škola, zatim odrasle – afirmisane i neafirmisane. Zaposleni u Biblioteci nemaju pravo učešća na konkursu.

Tehnički uslovi

Tekstove dostavljati isključivo u elektronskoj formi, u PDF i WORD formatu, font Times New Roman, 12; obim teksta ne bi trebalo da prelazi 15 000 karaktera (sa razmacima). Biblioteka zadržava pravo lektorisanja priloga, zbog objavljivanja, uz konsultaciju sa autorom.

Konkurs je otvoren od 01. marta do 15. juna. 2016. godine. Stručni žiri će 15. jula 2016. objaviti rezultate konkursa. Nagrađeni radovi biće objavljeni i promovisani u zborniku Biblioteke „Slovo Ćirilovo“, koji izlazi tokom oktobra meseca u okviru manifestacije „Dani Nastasijevića.“ Autorska prava i međusobni odnosi učesnika konkursa i Biblioteke biće uređeni uz poštovanje pozitivnih propisa i dobrih poslovnih običaja. Uz široko poštovanje slobode umetničkog stvaranja, Biblioteka zadržava pravo da ne uzme u razmatranje radove koji promovišu bilo koji oblik netolerancije. Takođe, Biblioteka ne zastupa stavove autora čije priloge objavljuje.

Tekstove dostavite na i-mejl adresu: konkursgmbiblioteka15@gmail.com" target="_blank">konkursgmbiblioteka15@gmail.com.

Kontakt: gmbiblioteka@gmail.com" target="_blank">gmbiblioteka@gmail.com