Od 28. juna do 2. jula

Međunarodni festival kratke priče „Kikinda Short 11“

Jedanaesto izdanje međunarodnog festivala kratke priče „Kikinda Short“, pod nazivom „The New Deal“, biće održano od 28. juna do 2. jula.

Kikinda Short 11: The New Deal

Na festivalu će nastupiti 20 autora iz 19 zemalja: Jelena Marinkov (Srbija), Želimir Periš (Hrvatska), Ognjen Spahić (Crna Gora), Arijan Leka (Albanija), Augustin Kupsa (Rumunija), Ilka Pap-Zakor (Mađarska), Bekim Sejranović (Bosna i Hercegovina), Tina Amot (Norveška), Tuve Aro (Finska), Galina Šijan (Ukrajina), Ala Gorbunova (Rusija), Klod Lalumijer (Kanada), Dejvid Bruks (Australija), Rodž Glas (Škotska), Samiha Ali Hrais (Jordan), Aiša Basri (Maroko), Iftah Aloni (Izrael), Pjer DŽ. Mejlak (Malta), kao i gost iznenađenja, autor iz Srbije.

Kikindska čitanja zakazana su za 28. i 29. jun, čitanja u Zrenjaninu, Segedinu i Temišvaru slede 30. juna, dok su prva dva dana jula rezervisana za Beograd. Čitanja u Kikindi biće tradicionalno održana u bašti Narodne biblioteke Jovan Popović, u Zrenjaninu će se čitati na platou ispred Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin, dok je ovogodišnji beogradski partner festivala KC Grad. Sva čitanja u Srbiji počinju u 21 časova.

U prostorijama KC Grad 1. i 2. jula biće održane tribine: Kratka priča u digitalnom dobu, kao i Književnost tokom krize: migracije, sukobi, kapitalizam. Obe tribine počinju u 19 časova. Knjižara Beopolis će 1. jula u 18 i 30 ugostiti Dejvida Bruksa, Kloda Lalumijera i Rodža Glasa, koji će čitaocima potpisivati svoje knjige prevedene na srpski jezik.

Podršku festivalu „Kikinda Short“ pružili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, kao i grad Kikinda.