Фестивал Поезика 2016

Четврти регионални фестивал ауторске музике у Новом Саду

Поезика 2016.

Тродневни регионални фестивал ауторске музике „Поезика“ биће одржан по четврти пут у Културном центру Новог Сада од петка 3. јуна до недеље 5. јуна 2016. године.

Четврти фестивал ауторске музике „Поезика“ представиће публици нове кантауторе из региона, победнике конкурса за посебне актере фестивала – Ким Тамару Жебић, победницу одлуком чланова жирија, и Немању Нешића, победника гласовима публике, а своје наступе имаће и музичари који већ стекли своју публику: Ана Ћурчин, Краљ Чачка и Дијана Стена из Србије, затим македонско-српска Група Ти, састав Divanhana из Босне и Херцеговине и Дуња Ерцеговић, познатија под псеудонимом Lovely Quinces, из Хрватске.


Комплетан програм Фестивала:

ПЕТАК, 3. јун

КЛУБ ТРИБИНА МЛАДИХ

20.30 h – Отварање фестивала Победник конкурса за посебне актере – Ким Тамара Жебић
20.45 h – Концерт: Група Ти (Македонија – Србија)

ВЕЛИКА САЛА КЦНС

22.00 h – Концерт: Ана Ћурчин (Србија)

СУБОТА, 4. јун

ВЕЛИКА САЛА КЦНС

18.30 h – Документарни филм: „Маске“ (Слободан Тишма) аутор: Бранкица Драшковић

КЛУБ ТРИБИНА МЛАДИХ

20.30 h – Победник конкурса за посебне актере – Немања Нешић
20.45 h – Концерт: Lovely Quinces (Хрватска)

ВЕЛИКА САЛА КЦНС

22.00 h – Концерт: Краљ Чачка (Србија)

НЕДЕЉА, 5. јун

ВЕЛИКА САЛА КЦНС

20.30 h – Концерт: Дијана Стена (Србија)
22.00 h – Концерт: Divanhana (Босна и Херцеговина)

„Поезика“ је први фестивал овакве врсте у региону, а окренут је првенствено кантауторима, аутентичним музичким и песничким личностима, али и бендовима којима текстови нису мање важни од музике.

Током претходних година, публика је имала прилику да на фестивалу чује неке од најзначајнијих аутора из региона: Дамира Имамовића, Криса Екмана и Бернара Коговшека, Горибор, Stray Dogg, Нину Ромић, Свемир, Милана Главашког и Rebel Star, Сару Ренар, Милана Јовановића, Исидору Миливојевић, Оловни плес, Катарину Јуванчич и Дејана Лапању, Драгану Заревску и многе друге.

Фестивал се реализује уз подршку Града Новог Сада и Министарства културе и информисања Републике Србије, као и бројних медијских покровитеља.