Treći „Novi Tvrđava Teatar“

„Piaf marché“ najbolja predstava „Novog Tvrđava Teatra“

Dodelom nagrada, u subotu 16. jula, završen je treći pozorišni festival „Novi Tvrđava Teatar“, a za najbolju predstavu proglašna je „Piaf Marće“ (Piaf marché).

Foto: tvrdjavateatar.com
Foto: tvrdjavateatar.com

Predstava „Piaf Marće“ rađena je u koprodukciji pozorišta „Ujvideki Sinhaz“ (Újvidéki Színház) iz Novog Sada i „Kostolanji Deže“ (Kosztolányi Dezső) iz Subotice.

Zbog loših vremenskih uslova, poslednje dve predstave odigrane su u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, umesto u Vili „Stanković“ u Čortanovcima.

Nakon poslednje predstave „Duh koji hoda“ Dejana Dukovskog, u režiji Aleksandra Popovskog i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta, stručni žiri u sastavu: pozorišni kritičar Igor Burić (predsednik), glumica Emina Elor i teatrolog Miroslav Miki Radonjić odlučio je o najboljim ostvarenjima.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Dinu Mustafiću za predstavu „Naš razred“ u produkciji Kemernog teatra 55 iz Sarajeva.

Najbolji glumac je Radoje Čupić za ulogu u predstavi „Duh koji hoda“ Srpskog narodnog pozorišta, najbolja glumica je Kinga Mezej za ulogu u u komadu „Piaf Marće“, dok je Specijalna nagrada dodeljena predstavi „Jazavac u Kerempuhu“ Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Treći pozorišni festival „Novi Tvrđava Teatar“ je održan od 10. do 16. jula.