U Bajinoj Bašti

Završen treći „Bašta fest“

Bašta fest

Na bajkovitoj lokaciji na jezeru Perućac, u nedelju veče (3. jula) proglašenjem pobednika i dodelom nagrada, a potom i projekcijom filma „Vlažnost“ Nikole Ljuce, završen je treći „Bašta fest“.

Internacionalni festival kratkih igranih filmova ove godine imao je žiri u sastavu: Mina Đukić – rediteljka, Amila Terzimehić – glumica iz Bosne i Hercegovine i Miša Radivojević – reditelj, koji je doneo sledeće odluke: nagrada za najbolji film „Zlatna imaginacija“ dodeljena je filmu „Diskoteka” koji su korežirali Ofira Raula Graizera i Teresita Ugarte; nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu „Zlatna interpretacija“ pripale su mladoj glumici Jovani Stojiljković za uloge u filmovima „Grad“ i „Jedna noć“ i glumcu Vladimiru Gvojiću za uloge u filmovima „Fajront“ i „Grad“.

Nagrada za najbolju režiju „Zlatna indikacija“ pripala je Sesiliji Kang za film „Video igre“, a nagrada za najbolji scenario „Zlatna inspiracija“ dodeljena je filmu „San amazonki“ autorke Beranižer Meknis. Žiri je dodelio i dve specijalne nagrade, za hrvatski film „Piknik“ Jureta Pavlovića i ruski „Bombardujte štab“ u režiji Stepana Gruše.

Žiri mladih nagradu za najbolji film dodelio je filmu „Svetski rekorderi”, domaćeg reditelja Nikole Zdravkovića. Nagrada koja je uspostavljena prvi put ove godine, „Zlatna vizualizacija“, dodeljena je za najbolju kameru Ivanu Markoviću za film „Dvorišta“ u režiji Ivana Salatića. Nagrada „Baš ta ličnost“ pripala je Bajinobaštaninu Nenadu Mariću.

(K.R., Danas, 4. jul)