Izložba „Vlada Divljan - Evergreen“

Šabački letnji festival odaje počast Vladi Divljanu

Izložba „Vlada Divljan – Evergreen“, inspirisana životom i radom legendarnog muzičara, biće otvorena u ponedeljak 25. jula u Kulturnom centru Šabac kao najava Šabačkog letnjeg festivala.

Izložba „Vlada Divljan - Evergreen“

Posetioci izložbe „Vlada Divljan – Evergreen“ biće u prilici da vide više Divljanovih lica – večitog dečaka s beogradskog asfalta, Idola „novog talasa“, gospodina domaćeg rokenrola, emigranta, kompozitora, muža i oca… Multimedijalnu postavku „Vlada Divljan – Evergreen“, čine Divljanova porodična kolekcija predmeta i instrumenata i njegove dosad široj javnosti nepoznate fotografije. Ovu izložbu do sada je videla beogradska publika u UK Parobrod, a posle Šapca njena sledeća stanica je Rovinj.

Vlada Divljan kao najznačajniji kompozitor i kantautor sa prostora bivše Jugoslavije predstavlja najveću vrednost popularne kulture iz 80-ih. Bio je simbol Beograda, fantastičan umetnik kome su se generacije divile i koji je ostavio neizbrisiv trag na razvoj urbane kulture ex YU regiona.

Posebnu čast najvećem gospodinu rokenrola – Vladi Divljanu, ukazaće izvođači ovogodišnjeg Šabačkog letnjeg festivala, koji će obraditi i izvesti po jednu pesmu iz njegove bogate karijere. Ovog leta, 14. izdanje ŠLF-a održaće se od 29. do 31. jula na prostoru Starog grada u Šapcu.

Izložba „Vlada Divljan – Evergreen“ će biti otvorena do 1. avgusta.