Најстарија рок манифестација у Европи

Јубиларна 50. Гитаријада у Зајечару

Јубиларна 50. Гитаријада у Зајечару биће одржана од 11. до 13. августа на Градском стадиону, а увод у најстарију рок манифестацију у Европи, у виду серије концерата, догодиће се на Тргу ослобођења у Зајечару од 8. до 10. августа.

Прочитајте више

У Дому омладине Панчево

Завршена летња школа карикатуре Николе Драгаша

Летња школа карикатуре Николе Драгаша, у организацији Дома омладине Панчево, завршена је 30. јула и у нешто више од месец дана сваке суботе часовима је присуствовало у просеку по 20 деце узраста основих и средњих школа.

Прочитајте више

56. Бранкова награда

„Бранкова награда” Срђану Гагићу

„Бранкова награда“, коју Друштво књижевника Војводине додељује 56. пут, припала је Срђану Гагићу за књигу „Деца у излогу“ у издању „ЈУ Ратковићеве вечери поезије“ (Бијело Поље, 2015), саопштио је жири.

Прочитајте више

Са компилације „За тебе - a tribute to КУД Идијоти“

Дубиоза Колектив у име КУД Идијота подсећа: „Глупост је неуништива“

Компилацијски албум посвећен Тусти и КУД Идијотима „За тебе – a tribute to КУД Идијоти“ стигао је до четвртог сингла, у извођењу Дубиозе Колектив.

Прочитајте више

Награда за књигу поезије

Драинчева награда Гордани Ђилас

Добитница овогодишње Драинчеве награде за поезију је Гордана Ђилас за збирку песама „Север, удаљен звук“ у издању Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ из Краљева, саопштио је јуче жири за доделу награде.

Прочитајте више

4. Требиње филм фестивал

„Златни платан“ Тањи Бошковић и Радету Шербеџији

Тања Бошковић и Раде Шербеџија овогодишњи су лауреати „Златног платана“, награде за изузетан допринос евромедитеранској кинематографији која ће им бити уручена на Четвртом филмском фестивалу у Требињу.

Прочитајте више

Опасна уметност Брајана Луиса Сондерса

Брајан Луис Сондерс последњу 21 годину сваког дана црта барем један аутопортрет. До сада је испунио десетак бележница са преко 10.000 аутопортрета и нада се да ће успети да одржи тај ритам до свог последњег дана.

Прочитајте више