Galerija slika

„Komunizam i renesansa“ na platnu Stefana Jovičića

Stefan Jovičić - Komunizam i renesansa

Zamislite „B-film“ ili „petparački roman“, zamislite takav život. Zamislite seriju slika koje su satira života i političke situacije maskirane kao neki drugi život i neka druga politička situacija. Zamislite da živite takav život.

Ovo je serija slika pod nazivom „Komunizam i renesansa“. Slike su nastale u period od 2013. do 2015. godine, tehnika je ulje na platnu, a dimenzija svake je 200 x 140 cm.

Stefan Jovičić, rođen u Ćupriji, odrastao i školovao se u Paraćinu.

Od malih nogu fasciniran crtežom, zaljubljenik u strip i film. Stefan „otkriva“ slikarstvo na pripremama za fakultet. Dve godine je proveo u Beogradu spremajući se kod poznatog beogradskog slikara Željka Tonšića. Godine 2010. upisuje Filološko-umetnički fakultet (FILUM) u Kragujevcu u klasi Željka Đurovića, odsek zidno slikarstvo. Završava osnovne akademske studije 2014. a master 2015. godine.

Stefanovo slikarstvo je najviše bazirano na baroku, realizmu i ekspresionizmu pomešano sa postmodernom, mračnom i sirovom umetnošću današnjice. Njegovo slikarstvo je figurativno, a njegova tema je čovek i zlo oko njega i u njemu. Degradacija i metamorfoza čoveka. Bavi se socijalnim i političkim temama i čovekom u njima. Daje sve od sebe da ilustruje trenutnu situaciju sveta na satiričan način.